Video turul berariei Chimay – bere de manastire belgiana

ChimayDaca sunteti curiosi cum se face berea trapista belgiana, parintele Thomas de la Chimay face un tur al berariei si al istoriei Chimay. Berea Chimay este o bere trapista belgiana, produsă în abația Scourmont din comuna Chimay. Fondată în 1862, berăria produce aproximativ 120.000 de hectolitri de bere pe an, in 4 sortimente de baza: Rouge, Bleue, Blanche și Dorée si inca cateva editii speciale.

Chimay este una dintre cele 11 beri trapiste din lume (berea trapista este facuta numai in interiorul manastirilor sub supervizarea stricta a calugarilor). Ca sa va dati seama ce inseamna traditia si istoria unei beri, berile Chimay din ziua de astazi sunt facute cu drojdia creata de parintele Theodore in 1948!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.